Frank Blom Hoveniers jubileert! 25 jaar ondernemerschap

Posted by
frankblomhoveniers
Date
 12 maart 2020
Share

Frank Blom Hoveniers jubileert! 25 jaar ondernemerschap

Frank Blom Hoveniers jubileert dit jaar: 25 jaar vakmanschap en ruim 30 jaar ondernemerschap. Met een hart voor groen. Dat zegt wat over het bedrijf en over de mensen erachter.

“Het geheim van leiderschap is simpel. Volg je hart”.

(Bron: Seth Godin)

Vanaf 1990 onderneemt Frank en vanaf 1995 doet hij dat samen met zijn partner Desirée. Een succesvolle twee-eenheid, zo blijkt wel. Want wie Frank en Desirée kent, ziet bevlogen ondernemers. Hij passievol met een flinke dosis ervaring en vakkennis, zij de organisator achter de schermen en op kantoor. De onderneming startte in Krabbendam, waar een deel van een boerderij werd gehuurd. Deze locatie bleek al snel te klein en er werd naarstig gezocht naar een nieuw onderkomen. Dit werd gevonden in Oudkarspel, op bedrijventerrein Breekland. Op 5 december 2008 werd de eerste paal geslagen en in november 2009 volgde de feestelijke opening. Dit jaar zit het bedrijf 12 jaar op Berrie 6 te Oudkarspel en de tijd is omgevlogen. Met 15 medewerkers in de buitendienst en 3 op kantoor wordt een groot deel van de regio bediend. In juni 2020 staat een feestelijk evenement gepland om aandacht te geven aan het 25 jarig jubileum.

Een collega van Frank schreef eens een mooi stuk over het onderbelichte vak hovenier.

“Op de borrel bij collega Frank Blom Hoveniers. Frank vertelt dat hij 25 jaar terug terwijl hij stond te schoffelen in Amsterdam een vrouw tegen haar dochter hoorde zeggen: “Als je niet verder gaat met studeren word je net als die meneer”. Het zit nog altijd in zijn hoofd. Maar is het vak dan zo hopeloos? Alsof je om hovenier te worden niet hoeft te studeren”

“Overal moet je wat van af weten. Van planten, bomen, heesters, bollen en knollen, grassen en bamboes, bodemleven, schimmels, bacteriën, dieren, de leer van Shigo, boomverzorging, grondsoorten, biotopen, ecologie, inheemse planten, gazons, ziektes en schadebeelden, vijvers en filters, houtsoorten en hun eigenschappen, timmeren, elektriciteit, bestraten, grondwerk, landmeten, waterpassen, stenen, staal, machines, groene dagen en wanden, tuinhuizen, veranda’s, buitenkeukens, ontwerpen, stileren, offertes, boekhouden, computeren, management, duurzaamheid, C2C, stikstof, etc.. Natuurlijk moet je daarnaast nog trendsetter zijn, vernieuwend, origineel, kortom: een zelfstudie van jaren. Als je wilt kun je in dit vak studeren tot je zeventigste. Noem nog eens zo’n veelzijdig vak als dit vak! Frank heeft een goedlopend hoveniersbedrijf. Zouden velen niet zo willen zijn als die meneer? Kijk maar uit dat je niet zo veelzijdig wordt als een hovenier”.

(Bron: Ruud Vermeer, collega hovenier)
(Foto: Richard Rood)

 

Note: deze tekst is afkomstig uit de nieuwsbrief van Bedrijfskring Langedijk – deze hebben wij gekopieerd en alle bronvermeldingen zijn in takt gebleven (https://bedrijfskringlangedijk.nl/frank-blom-hoveniers-jubileert-25-jaar-ondernemerschap/#more-2179)